כירורגיה

שתלים דנטליים:

חוסר בשיניים בכל חלל הפה הינו מצב לא נעים בכלל מבחינה אסתטית ומבחנת הרגשת המטופל בלעיסה ואכילה. הפתרון העיקרי כיום הוא שתלים דנטליים.
השתלים הדנטליים עוזרים לנו להשלים שיניים חסרות ולהחזיר את איכות החיים של האכילה , מראה אסתטי לקדמותו. השתל מדמה את שורש השן. על גבי השתל יבוא בעתיד מבנה שעליו מודבק כתר חרסינה.
על גבי השתל יבוא בעתיד מבנה שעליו מודבק כתר חרסינה. ראשית כל על מנת לתכנן את תהליך ההשתלה בצורה המיטבית ביותר ולמנוע סיבוכים בביצוע התהליך יש להפנות את המטופלים לצילום מיוחד הנקרא צילום CT.
התחליף הקרוב ביותר לשיניים שטבעיות כיום הם שתלים דנטליים המועמד האידאלי לשתל דנטלי הוא מטופל בעל בריאות אוראלית וכללית טובה .
השתל הדנטלי הוא ביסודו שורש שן מלאכותי המושתל בעצם הלסת . מטרת השתל הוא לתמוך בכתר ,גשר או תותבת במקומן של שיניים חסרות. השתל הדנטלי יכול להוות פתרון לאדם שחסרה לו שן אחת, מספר שיניים או אפילו כל שיניו. זוהי התשובה המודרנית הנוחה ביותר לבעיית איבוד שיניים , וניתן להשוות אותה לכתר הקלאסי , הגשר והתותבות הניתנות להסרה. מבנה עצם הלסת של המטופל צריך להתאים לתמיכה בשתל, במקרים בהם עצם הלסת צרה מידי, ניתן לבצע השתלת עצם לסת. ישנם סוגים רבים של שתלים דנטליים, כאשר כל אחד מעוצב למטרה מסוימת.
רוב השתלים עשויים מטיטניום, מתכת זו מתאחה היטב עם רקמות עצם חיה פתרון לשן חסרה. סוג השתל ומספר השתלים נקבעים על פי מספר גורמים , כגון מספר השיניים החסרות. עובי וצפיות של עצם הלסת , ואיזה שיקום מתוכנן על גבי השתל.

השתלה ממוחשבת

כיום העולם התקדם ואיתו תחום ההשתלות. לאחרונה פותחה תוכנה ייחודית המאפשרת לראות בצורה וירטואלית הכין בהכי מדויק למקם את השתלים הדנטליים בצורה המדויקת ביותר וכמה שפחות סיכונים מיותרים.
תהליך הכנת הסד הכירורגי מתקיים שלב לפני צילום CT הוא נעשה באמצעות סורק מיוחד אשר נלקח מטבע מידות המדמה את הלסתות של המתרפא בצורה המדויקת ביותר. לאחר מכן המודל נשלח להדפסה תלת ממידית לצורך תהליך ייצור של סד לילה .
בעזרת טכנולוגיית זו יכול רופא השיניים לייצור תבנית הנחייה להחדרה ועיגון השתלים באופן מאוד מדויק. התהליך הכירורגי אינו מצריך חתכים או תפרים וגורם לנפיחות קלת וחוסר נוחות מועט בלבד.


ברוב המקרים עוזב המטופל עם חיוך אסתטי ושיניים זמניות , פחות משעה למקרי שיקום של מספר שתלים בודדים.
קידוח השתל נעשה דרך חור המותאם לזווית הקידוח , קוטר, ואורך.


בניתוחים אלה רוב הפעמים אין צרוך בתפרים כל זה נעשה תוך ביצוע פרוצדורה מינימלית אשר מובילה בסופו של דבר לירידה משמעותית בכאב.

שתלים דנטליים
המת סינוס

הרמת רצפת הסינוס:

הסינוסים הינם חללי אוויר הממוקמים בתוך הגולגולת מעל השיניים הטוחנות בלסת עליונה.
במקרים בהם עצם הלסת שמתחת לסינוסים אלה אינה מספקת לתמיכה בשתלים דנטליים, נדרשת הרחבה של רצפת הסינוס. בהליך רפואי זה , מבצעים חתך שיחשוף את עצמות הלסת העליונות. לאחר מכן, חותכים חלון קטן בעצם ומרימים אותו לתוך חלל הסינוס. את החלל שנוצר מתחת ממלאים באבקת עצם.

השתלת עצם:

היעדר שן לתקופת זמן ממושכת יכול לגרום לספיגת העצם האלבאולרית-עצם הלסת.
במקרים מסוימים חוסר עצם מקשה על הליך החדרת שתלים דנטליים ויש צורך בבניית עצם בעזרת טכניקות חדישות של השתלת עצם. השתלות עצם יכולות להיות ממקורות שונים: מקור אנושי, זר או מלאכותי .

עקירת שיני בינה:

השיניים הטוחנות השלישיות , "שייני הבינה" בוקעות לרוב לאחר גיל 17. לעיתים קיימות בעיות במהלך בקיעתן. בעיות אלה יכולות להיות לדוגמא שן כלואה חלקית מתחת לחינייכים או בתוך העצם. צמיחת השן בכיוון הלא נכון או היעדר מקום מספיק בלסת בכדי להכיל את השן. בחלק ממקרים שהוזכרו יהיה צורך בהסרת השן באמצעות עקירה.